Epiplus Logo
Nexus Technica About Us Banner

Lazerle Leke Tedavisi

Lazerle Leke Tedavisi

Lazerle Leke Tedavisi Uygulaması Nasıl Yapılır?

Lazer kullanılarak yapılacak olan leke tedavisinde, ilk olarak kişinin cilt temizliğinin sağlanması gerekir. Bu aşamada, genel olarak bitkisel olarak tercih edilen cilt bakım ürünleri uygulanır ve ardından saf su kullanılarak cildin; makyaj ve günlük kir gibi etkenlerden arındırılmış hale getirildiğine emin olunur.

Daha sonra, lazer cihazları ile lekenin bulunduğu alanlara ve diğer alanlara belirli oranlarda atışlar yapılır. Bu atışlar esnasında bir miktar ışın ortaya çıkar ve lekelerin tepkimeye girerek yok olması sağlanır. Leke tedavisi esnasında cilt üzerinde renk tonu farkı olmaması amacıyla; uzman kişiler tarafından ve sağlıklı ortam altında, alınan eğitimler tamamlandıktan sonra uygulanması gerekir.

 


Lazerle Leke Tedavisi Nerelerde ve Kimler Tarafından Yapılır?

Lazerle yapılacak olan leke tedavisi, doğrudan lazer kullanımı sağlanarak uygulanacak önemli bir tedavidir. Lazer ışınlarının doğru bir şekilde kullanılmaması; cilt üzerindeki leke oluşumlarını geçirmeyecek olduğu gibi, yeni lekelerin oluşmasına veya cildin zarar görmesine neden olabilir.

Bu nedenle alınacak olan tedavi; hijyen kurallarına tam olarak dikkat edilen, lazerli leke tedavisi alanında eğitim tamamlamış kişiler tarafından, devlet tarafından onayı bulunan bakım salonlarında yapılması gerekir. Ayrıca, işlemin güzellik salonlarında veya bazı özel hastanelerde de yapılmakta olduğu bilinmelidir.
 

Lazerle Leke Tedavisi Uygulaması Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Lazer kullanılarak yapılacak olan leke tedavisi uygulaması, bir anda tamamlanan bir tedavi işlemi değildir. Özellikle; cildin neresinde bulunan lekenin tedavisi istendiği, leke bulunan alanın büyüklük durumu, lekenin ne derecede etkili olduğu ve cildin tedavi alacak olan alanının hassaslık durumu, tedavinin ne kadar süre içerisinde tamamlanacağına doğrudan etki eder.