İğneli Epilasyon

Tüm Detaylarıyla İğneli Epilasyon Uygulaması

Tüy köklerine iğne yardımıyla ulaşarak, tüylerin elektrikle yakılmasını sağlayan sistem iğneli epilasyon olarak adlandırılır. İğneli epilasyon tüyler daha işlevsiz hale gelmektedir. İşlevsiz hale gelen tüyler uzun vadede çıkmazlar.

Bu da büyük avantaj kazanılmasını sağlar. Bunun yanı sıra iğneli epilasyon son derece sağlıklı bir uygulamadır. İğneli epilasyon, lazere nazaran daha detaylı bir uygulamadır. Çünkü lazer cihazlarının göremediği sarı ya da güçsüz tüyler, iğneli epilasyon tarafından giderilebilir.

İğneli Epilasyon Nasıl Yapılır?

Vücuttaki tüylerden kurtulmak için, birden fazla yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerden herhangi birini tercih etmek kişinin kendisine kalmıştır. İğneli epilasyon işlemi, hekimin tüy yoğunluğunu belirlemesiyle başlar. Operasyon yüzeyi belirlendikten sonra bölüme lokal anestezi uygulanır.

Mikroskobik iğne yardımıyla kıl köküne inilir ve bu bölgeye elektrik verilir. Düşük bir voltaj da olduğu için, uygulamanın herhangi bir zararı yoktur. Kıl kökü elektrik aldıktan sonra deriyi bırakır. Deriyi bırakan kıl da cımbız yardımıyla alınır. Kıl köklerinin her birine bu işlem ayrı ayrı uygulanır.

İğneli Epilasyonda Tüy Yoğunluğu Önemli Midir?

Tüy yoğunluğunun belirlenmesiyle operasyonun gidişatı da belirlenir. Tüy yoğunluğuna göre seanslar belirlenir. Bu seanslar erkeklerde daha uzun süre olabilmektedir. Buna göre seansların ne kadar süreceği bilgisi verilebilir.

İğneli Epilasyonun Yapım Aşamaları Nelerdir?

İğneli epilasyon aşamalarla yapılan bir uygulamadır. Operasyonun aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır.

  • İlk aşamada kıl kökü incelenir ve uygulanacak yöntem belirlenir.
  • Kıl kökünün kalınlığından ince bir iğne yardımıyla kıl köküne elektrik verilir.
  • Yanan kıl kökleri cımbız yardımıyla deriden ayrılır.
  • Bu işlem her kıl kökü için uygulanır ve son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Yapım aşamaları bu şekilde basit olan uygulama lazere göre daha çok tercih edilmektedir.

Çünkü bu uygulama daha detaylı bir uygulama yapma imkanı tanımaktadır.

Kimler İğneli Epilasyon Yaptıramaz?

İğneli epilasyonu herkes yaptıramamaktadır. Şeker hastaları olan kişilerin doktor onayına ihtiyacı vardır. Aynı şekilde egzama hastaları da bu uygulama için onay almalıdır. Hamileler, enfeksiyonu olanlar, kalp pili olanlar bu uygulamayı yaptıramamaktadır. Varisli hastalar, cilt hastaları ve bulaşıcı hastalığı olan kişilerde bu operasyonu yaptıramamaktadır.

İğneli Epilasyondan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu operasyonu uygulattıran kişilerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlar şu şekildedir.

  • 24 saat boyunca, uygulama yapılan yere su değdirilmemelidir.
  • Uygulama yapılan bölgeye kozmetik ürünlerde uygulanmamalıdır.
  • İğnelerin oluşturmuş olduğu kızarıklıklar güneşe karşı duyarlıdır. Bu nedenle yüksek faktörlü güneş kremiyle korunmalıdır.
  • Yüz yıkarken hassas davranmalı ve ılık ya da soğuk su kullanılmalıdır.

Bu durumlara dikkat edilmemesi durumunda operasyon olumsuz sonuçlanabilmektedir.

İğneli Epilasyon Riskli Bir Uygulama Mıdır?

İğneli epilasyon son derece güvenilir bir yöntemdir. Diğer tüy alma yöntemlerine göre daha başarılı sonuçlar vermektedir. İğneli lazer epilasyonu kişiye özel iğnelerle yapılır. Bu da bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaktadır.

İğneli Epilasyon  uygulanan en eski epilasyon yöntemidir.İnce,sarı ve beyaz kıllarda etkilidir. İğneli epilasyon, ustalık gerektiren ve mutlaka steril koşullarda uygulanması gereken bir işlemdir.

Bu yöntemde, ince ve yumuşak bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir.

Kullanılan iğneler steril ve kişiye özel olmalıdır.

Kliniğimizde iğneli epilasyon uygulaması yapılmaktadır.

ONLINE RANDEVU

Kliniğimizdeki uygulamalar ve yapılan işlemler ile ilgili bilgi ön görüşme için ücretsiz randevu talep edebilirsiniz.
Adınız
Telefon Numarası
E-mail Adresi
Talep edilen uygulama