Epiplus Logo
Nexus Technica About Us Banner

Diode Lazer

Diode Lazer

Tüm Detaylarıyla Diode Lazer Uygulaması

Diode Lazer; sekiz yüz on nanometre dalga boyundaki lazerlere verilen isimdir.
 

Ütüleme lazer olarak da bilinen diode lazer tüm cilt tiplerinde kullanıma uygun olduğu için çok fazla tercih edilen bir lazer uygulamasıdır. İnsan vücudunda çıkan tüylerin şekli, cinsi, yönü, tüyün ciltteki derinliği ve kalınlığı farklılık gösterdiği için bazı lazerler lazer epilasyon tedavisinde yetersiz kalır.


Yüz, sırt ve kol bölgesinde özellikle tercih edilir, Kişinin cilt ve kıl tipine göre 800 nanometre - 950 nanometre dalga boyları ile kullanan kişilere hızlı ve etkin lazer epilasyon imkânı sağlar. Cihaza bütünleşmiş bilgisayar sistemi ile belirlenen programa göre işlemi yönetir ve dalga boylarının doğru atışlar yapmasını sağlar.

Diode Lazer Cilde Zarar Veririmi?

Cilde zarar verme oranı diğer lazer yöntemlerine göre daha az risk taşıyor. Ciltte lekelenme oranı maalesef yüzde 1 ihtimal olsa bile var.

Diode Lazerin Avantajları

Diode lazer makineleri yurt dışında ve Türkiye’de neredeyse tüm güzellik merkezlerinde vardır. Diğer lazer yöntemlerinde daha avantajlı olduğu için çok fazla tercih ediliyor.

  • Koyu renk ciltlerde bile kullanım kolaylığı sağlar,
  • Pulse süreleri ayarlanabilen cihazlar üretilmiştir,
  • Derin ve kalın kıllarda etkinliği daha fazladır. Erkek sırtı ve kolunda en başarılı lazerdir.

Bu nedenle Türkiye'de kullanımı oldukça yaygındır.



Diode Lazerin Farklı Türleri Var mıdır?

Soprano ice buz lazer cihazı ise bir diode lazer uygulamasıdır. Diğer lazer epilasyonlardan çok daha farklı bir boyuta taşımıştır olayı ve yaz dönemlerinde kullanma avantajı sağlar. Yaz kış fark etmeksizin istediğiniz mevsimde lazer epilasyonunuza başlayabilirsiniz.
 


Buz Başlıklı Diode Lazer

Buz başlıklı diode lazer kullanım kolaylığı ve derinlemesine kıl kökü yakmada dünyanın en çok tercih edilen lazer epilasyonudur, aşağıda diode lazer epilasyonun özelliklerini görebilirsiniz;

  • Soğutma sistemi diğer eski cihazlara göre çok daha başarılıdır.
  • Eksi üç dereceye kadar soğutma sağlar ve hatta epilasyon sırasında buz tutar.
  • Buz başlıklı diode lazer kullanımda acı eşiği kadınlara oranla daha yüksek olan erkeklerde bile acısız epilasyon imkânı sağlar.
  • Tüm vücut için toplam süre maksimum elli dakikadır. Altı -sekiz seans yapılmaktadır.
  • Bölgesel uygulamalarda işlem çok daha kısa sürer.