Kavitasyon

Tüm Detaylarıyla Kavitasyon Uygulaması

İnsanların ne kadar kilolu olmasa da, vücudunda bazen istemediği yağlar birikebilmektedir. Bu yağlar istenmeyen bölgelerde çıkarak o kişinin rahatsız olmasına neden olmaktadır. Geleneksel yöntemlerle kilo verilirken kişinin vücudu aç kalabilir. Bunun için kavitasyon yönteminden faydalanılabilmektedir. Kişinin vücudu açlık hissederse, diyeti bıraktığında kiloları depolayabilir. Fakat kavitasyon kilolarla savaşır ve onların kalıcı olarak yok olmasını sağlar.

Kavitasyon Uygulaması Nedir?

Kavitasyon uygulaması halk arasında bölgesel zayıflama da olarak bilinmektedir. Cildin altındaki yağları sıvı hale getirerek bölgesel zayıflama sağlayan yönteme kavitasyon denir. Kavitasyon için ultrason dalgalarından destek alınmaktadır. Cerrahi bir işlem değildir. Ağrı sızı oluşturmadığı gibi anesteziye de gereksinim duymaz. Pratik bir uygulama olması sebebiyle de çoğu kişi tarafından tercih edilmektedir.

Kavitasyon Seansları Ne Kadar Sürmektedir?

Kavitasyon uygulamaları seans olarak uygulanır. Bu seanslar genellikle 45 dakika kadar sürmektedir. Bol su içmek bu aşamada çok önemlidir. Çünkü ortaya çıkabilecek olan tüm yan etkiler ancak bu şekilde atlatılabilmektedir. İşlem yapılacak olan bölgeye ultrason jeli sürülür ve işlem yapılmaya başlanır. İşlem bittikten sonra kişi etkileri kendi gözlemleyebilmektedir. Uygulamayı yaptıran kişinin idrarı, kısa süreli olarak koyu renkte gelmektedir. Sonrasında normale dönmektedir. Bu durum aynı zamanda karaciğer ve böbreklerden yağ atıldığının göstergesidir. Onun için, korkularak paniklememek gerekmektedir. Başarılı bir sonuç zamanla gözlemlenebilmektedir.

Kimler Kavitasyon Yaptırabilir?

Kavitasyon uygulamasını kimler yaptırabilir konusuna değinmeden önce, kimlerin yaptıramayacağı da bilinmelidir. Bu uygulamayı kalp rahatsızlığı olanlar, emziren ya da hamile olanlar yaptıramaz. Bunun yanı sıra, böbrek yetmezliği ya da karaciğer rahatsızlığı olanlar da yaptıramamaktadır. Kiloya karşı yapılan bir uygulama olsa dahi, aşırı kilolular bu uygulamadan faydalanamamaktadır. Kilolu olmayan fakat bölgesel yağları olan, cildini sıkılaştırmak isteyen kişiler, kavitasyon yaptırabilmektedir.

Kavitasyonun Riskleri Nelerdir?

Kavitasyonun bazı riskleri vardır. Uygulama sırasında çok dikkatli olunmalıdır. Cihaz vücuda çok fazla yakınlaştırılırsa over, testis kanserine neden olabilmektedir. Tiroid riski de vardır. Bu nedenle işinin ehli kişilerden hizmet almak gerekmektedir.

Kavitastayonun Bireye Zararı Var Mıdır?

Kavitasyon uygulaması sonrasında bazı yan etkilere rastlanabilmektedir.

Bunlar şu şekildedir.

  • Geçici kızarıklık
  • Mide bulantısı
  • Aşırı susuzluk hissi gibi yan etkileri olabilmektedir.

Uygulama yaptırıldıktan sonra su içilerek bu etkiler giderilebilmektedir. Bir kaç gün ya da kısa sürede bu etkiler kaybolmaktadır.

Kavitasyon Sonrası Nasıl Bir Sonuç Alınır?

Kavitasyon sonrasında başarılı sonuçlar görülmektedir. Fakat bu başarıya ulaşmak biraz zaman alabilmektedir. Vücuttaki yağlar ne kadar uzun süre orda kaldıysa ve yoğunluğu neyse süreci bunlar etkiler. Lenf dolaşımı da bu etkilerin görülmesinde son derece etkilidir. Olgunlaşmamış olan yağların atılması kolayken, olgunlaşanlar vücuttan daha zor atılmaktadır. Doktorun verdiği diyete bağlı kalarak hareket edilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Kavitasyon, cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani yüksek basınç değişikliklere dayanan bir yöntemdir.

Bölgesel yağlanma ve selülitle ses dalgaları yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Kavitasyon uygulaması ile oluşan köpüklenme ile önce genişleme, sonra patlama yaratır.

Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitlerini parçalayacak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır.

Kavitasyon uygulamasında ilk seansta yağlı alanın kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında bir incelme görülebilir. Kavitasyonda sonraki seanslar haftada 2 seans, daha sonra haftada 1 seans olarak devam edilir. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir.

Tedaviyi desteklemek için sağlıklı beslenme ve bol su içilmesi önemlidir.

ONLINE RANDEVU

Kliniğimizdeki uygulamalar ve yapılan işlemler ile ilgili bilgi ön görüşme için ücretsiz randevu talep edebilirsiniz.
Adınız
Telefon Numarası
E-mail Adresi
Talep edilen uygulama